Web visu on iPad Safari browser

asnik
2020-06-28
19 hours ago
  • asnik

    asnik - 2020-06-28

    Hello, is any information available about details how web visu is loaded into browser?
    We have trouble with iPad mini 5 with Safari managing two Wago PFC200 controllers with their own webvisu for each. We make two links on iPad's home screen with two URLs for two IP addresses.
    When the browser with webvisu1 URL1 is not active (for example, when user swithes to second Safari application instance with another webvisu2 URL2), it seems the connection with webserver for URL1 is closed. After that if user swithes back to 1st Safari instance with URL1, Safari permanently shows just "Loading..." with red circle and webvisu is not starting automatically. However, Webvisu is starting OK if user reloads page manually. But all our webvisu are to be in full screen mode (like kiosk mode), and reload icon is not visible to user. Thus, after couple switches both webvisus are hanging on Loading status. After that even if user kills Safari (swipes Safari's window from screen) and reopens the link, "Loading..." status is still present without actual loading of web site.
    Seems like Safari is caching this peace of code and does not restart connection.
    Do you have any hints how to solve trouble?

     
  • eschwellinger

    eschwellinger - 2020-06-29

    Hi,
    could you attach the plc log file for this situation?

    Regards
    Edwin

     
  • eschwellinger

    eschwellinger - 2020-06-29

    Hi,
    could you attach the plc log file for this situation?

    Regards
    Edwin

     
  • asnik

    asnik - 2020-06-29

    /var/log/runtime.log ?

     
  • eschwellinger

    eschwellinger - 2020-06-29

    Hi,
    in CODESYS... which plc and which version is this?

     
  • asnik

    asnik - 19 hours ago

    By investigating PLC Log I have discovered that there is no requests to PLC in above case, because the lines about client creation are absent. So it is not PLC who suddenly closes connection. It seems weird troubles with local WiFi on iPad.
    However, the link to the same Visu with external global fixed IP (not LAN IP) is working ok.

     

Log in to post a comment.