Personal Data

Username:
mhabib
Joined:
2021-07-01 12:51:38+00:00

Projects

  • No projects to display.

Skills

  • No skills entered.

User Activity

  • Posted a comment on discussion Runtime πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi again, As you can see here in "Capture.PNG", I can ping the raspi and even access it with Putty, but when I scan possible devices with Codesys I see nothing!.. But if I run "install" button without selecting the target, the installation process goes normally withoout error messages. But I still can't start the runtime because it is not detectable as shown in "Capture2.PNG". By the way, outside VMWare, everything is perfect. I believe the issue is related to the virtual network adapters associated...

  • Modified a comment on discussion Runtime πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi again, Sorry for my late answer.. I have been trying troublshooting the problem, but unfortenutely no solution till now. As it is shown in the attached picture, I can ping my raspi from my VM but when I scan possible connected devices from my Codesys development software I detect nowthing! Regards, Mustapha

  • Posted a comment on discussion Runtime πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi again, Sorry for my late answer.. I have been trying troublshooting the problem, but unfortenutely no solution till now. As it is shown in the attached picture, I can ping my raspi from my VM but when I scan possible connected devices from my Codesys development software I detect nowthing! Regards, Mustapha

  • Posted a comment on discussion Runtime πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    yes because I am accessing Raspi with Putty software. I have the feeling that this has something to do with the VM network adapter mode, I've selected NAT (used to share the host's IP address) because this is the only way to keep my VM being connected to the WIFI in my case.

  • Posted a comment on discussion Runtime πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi all, My codesys development tool is hosted in my VMWare virtual machine, I can ping my raspberry pi from VM but I can't detect it with the development tool to install the runtime system. has anybody met this problem before ? Regards Mustapha

  • Modified a comment on discussion Engineering πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi all, I'm struggling on a problem of connecting Codesys, hosted in my virtual machine, to my raspberry pi. I did all necessary configurations, I can detect my raspi hostname after scanning, but every time I want to access to it , a window pops up (the attached PNG file) asking me to enter "User name" and "Password" !. I have tried the ones of my raspi (pi, raspberry) but nothing works!.. has anybody faced such problem before ? Thanks! Regards! Mustapha

  • Posted a comment on discussion Engineering πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi all, I' struggling on a problem of connecting Codesys to my raspberry pi. I did all necessary configurations, I can detect my raspi hostname after scanning, but every time I want to access to it , a window pops up (the attached PNG file) asking me to enter "User name" and "Password" !. I have tried the ones of my raspi (pi, raspberry) but nothing works!.. has anybody faced such problem before ? Thanks! Regards! Mustapha

View All