Personal Data

Username:
yann2021
Joined:
2021-03-31 11:08:38+00:00
Location:
Switzerland / CEST
Gender:
Male

Skills

  • Topic

User Activity

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hello, Nobody use this 16-Channel PWM/Servo from Adafruit? I tried to change the default value 60 to higer but this has no effects. Also when I try to lower the default value -60 without any effect in the run range. I also exposed the problem on the Adafruit forum: https://forums.adafruit.com/viewtopic.php?f=50&t=178077 Adafuit told: "It's working for the standard 90deg servo range, so it generally does work and is supported. But using for angles beyond that is up to the software driver. In this...

  • Posted a comment on discussion Deutsch 🇩🇪 on CODESYS Forge

    Hallo, Da ich auch Servos in meinen Projekten verwenden möchte, habe ich mir ein Adafruit 16-Kanal PWM/Servo Bonnet für Raspberry Pi gekauft. Ich habe das Beispielprojekt "Softmotion Servo Example" geöffnet und ich kann sehen, dass mein Servo so weit so gut läuft. Mir fällt auf, dass die Bewegungsgrenze des Servos weit unter der mechanischen Grenze liegt (siehe angehängte Datei). Gibt es eine Möglichkeit, die Bewegungsamplitude zu erhöhen? Andere Frage: Ich habe einen Blick in das Projekt geworfen...

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hello, Because I also want to use servos in my projects I buy an Adafruit 16-Channel PWM/Servo Bonnet for Raspberry Pi. I opened the sample project "Softmotion Servo Example" and I can see my servo running so far so good. I notice that the move limit of the servo are far under the mechanical limit (see attached file). Is there a way to increase the movement amplitude? Other question: I had a look into the project and seems to me sooo complicated just to move a model aircraft servo. Is there not a...

  • Modified a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge
  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Many thx for the link, I changed this "SPI speed setting" from 0 to 100000 and is now working.

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Many thx for the link, I changed this "SPI speed setting" from 0 to 100000 and is now working.

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Ok, and where is that?

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hello, I use a Raspberry with a PiFace I/O module. I downloaded a Codesys example on the web and is working fine, I can see the inputs and outputs changing TRUE/FALSE, fine. So I try to create a project from scratch (File > New > Standard project) under SPI I added a new device for the PiFace interface and write a simple program (see attached file). The problem is when I run the program all the inputs and outputs are going to TRUE and this is not correct... Is not a hardware problem because with...

View All

Projects

  • No projects to display.