Boot Project creation error

2009-06-15
2020-06-16
  • tariq-ghuman

    tariq-ghuman - 2009-06-15

    Hi Guys,

    I am getting this error when trying to create a boot project:

    The last online service has not been executed correctly!

    Service number: 47, Error number: 80

    File 'DEFAULT.PRG' could not be written.

    Let me know if anyone can help!

    Thanks!

    Tariq

    IMG: BL67 DP boot project error.jpg

     
  • ndzied1

    ndzied1 - 2009-06-15

    Hi Tariq,

    What controller are you using? Do you need to have a memory card present but the card is not there or perhaps write protected? Those are the main things that come to mind for me.

     
  • tariq-ghuman

    tariq-ghuman - 2009-06-15

    Hi Norm,

    I am using Turck BL67-PG-DP programmable gateway. The unit has built in memory for boot project storage. I was suspecting that the memory might be corrupted, but I was not sure.

    Let me know if there any other way to fix this.

    Thanks!

    Tariq

     
  • spfeif

    spfeif - 2009-06-16

    I know this may sound simple but have you tried a Project-Clean All then a rebuild and a download? Does Turck give you a way to "reset" the PLC like back to a bootloader or something to start from scratch?

     
  • shooter

    shooter - 2009-06-17

    empty your plc, the files that are not overwritten are kept in memory of plc, thus filling it up.

    got same shit with wago, however after a reset it worked fine again.

     
  • lexx905

    lexx905 - 2015-12-26

    tariq_ghuman hat geschrieben:
    Hi Norm,
    I am using Turck BL67-PG-DP programmable gateway. The unit has built in memory for boot project storage. I was suspecting that the memory might be corrupted, but I was not sure.
    Let me know if there any other way to fix this.
    Thanks!
    Tariq

    Ciao.

    You managed to solve the problem ? I use the BL20-PG-EN-IP. I have the same problem. The firmware update does not help. This is my third controller with a mistake in the last month . What to do?

     
  • meisterbond

    meisterbond - 2020-06-16

    I have run into this problem on a ABB PM564 and it turned out to be too many Web Visu files (User Disk size).
    Delete some Web Visu data and see if you can create a boot project.

     

    Last edit: meisterbond 2020-06-16

Log in to post a comment.