Personal Data

Username:
bernie-bbq
Joined:
2020-12-14 09:42:48+00:00

Projects

  • No projects to display.

Skills

  • Programming Language

User Activity

  • Posted a comment on discussion Codesys V2.3 πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi, this has been a major problem for me for years .... for V3.5 SP 17 the Text Editor fonts are hidden under Tools:Options:TextArea:Font (click on the sample to edit) ! However, and more important for me was the "Theme" tab here so I could turn on dark mode !!

  • Posted a comment on discussion Codesys V2.3 πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi, this has been a major problem for me for years .... for V3.5 SP 17 the Text Editor fonts are hidden under Tools:Options:TextArea:Font (click on the sample to edit) ! However, and more important for me was the "Theme" tab here so I could turn on dark mode !!

  • Posted a comment on discussion Codesys V2.3 πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi I have many old projects and old versions .... is there a clean way to delete these and their associated files?

  • Posted a comment on discussion Engineering πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Problem Fixed! Yes my code was dreadful & I have have a much better MarkII version. That said the problem remained. But then I noticed another error code; the webClient 'xError' which read 'tcp_init_error'. (See below) This led to an online search where I found the CODESYS 'Bug Fix' shown below. All I needed to do was to change my wrbClient FB to one with the 'xCloseConnection'input and then change the 'FALSE' to "TRUE' for that input. So far it is now running error free. Bernie_BBQ

  • Posted a comment on discussion Engineering πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi, Thanks ... I am self taught and appreciate that help. But in the meanwhile I have come up with another possible fix which seems to have worked (so far). I discovered the error message 'hidden' in the Variables under WebClient 'xError' given as "TCP_INIT_ERROR'. Thus my Google search and I found the Codesys message below. This had been an ongoing (regular) fault which threatened to crash my home solar diversion project which is now 90 % complete. All I had to do was to change the input word "FALSE'...

  • Posted a comment on discussion Engineering πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi, I have the ,exact same fault.... happens occasionally when sending API online via http & Jason. did anyone have an answer for this ? Thx BBQ

  • Posted a comment on discussion Codesys V2.3 πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi, I did try that too .... multiple times .... eventually just let re-loading program & patient waiting resolve the problem as Codesys found and located libraries and packages ... many hours involved, but hey I am retired :) BBQ On Sun, 15 Aug 2021 at 21:28, h-hermsen forge@codesys.com wrote: Hi Goto start > CODESYS > CODESYS Installer (as adminsitrator offcourse) and install the packages through the new installer, then it will work and CODESYS is allready aware of this issue. A fix will surely...

  • Posted a comment on discussion Engineering πŸ‡¬πŸ‡§ on CODESYS Forge

    Hi, I have a large project with over 30 timers, 16 POUs, 12 Modbus Variables (some 32 bit float) a RTC ticking over continuously blah blah ... it runs well but occasionally strange webClient errors occur which may require the RPI 2 to be depowered and restarted, although some faults can be cleared with a soft re-boot. I suspect that the various processes do not always get completed in the required time. Speed of operation is not important, just stability. I have tried extending the task cycle Intervals...

View All