Personal Data

Username:
chris-o
Joined:
2020-01-17 10:52:40+00:00
Location:
Germany / CET
Gender:
Male

Projects

  • No projects to display.

Skills

  • No skills entered.

User Activity

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hi, danke für die Rückmeldung! Wenns was neues gibt, wäre ich dankbar für ne kurze Rückmeldung BR Chris

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hi, currently I have a PFC200 750-8214 with Firmware 19. I also downloaded and installed the latest CoDeSys Runtime. But like described in the subject... Runtime failed to start. Also to start it manually via putty is not possible. Is the latest runtime not able to work with firmware 19? When will the runtime work with FW19? I need it because of a security fix from Wago. BR Chris

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hi, you have aprox. 2 errors per second in your logs (ModBus). May this could be the problem?! It also can corrupt your SD-Card inside your Raspi! Only an idea... try to fix your ModBus Problems... BR Chris

  • Posted a comment on discussion Visualization 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hi Marcel, Hi Mr. Schwellinger, thank you for your fast response. I have no influence on the priority of the CAN-BUS-task if I'm right... As I described I excluded the CAN-Devices from the build and then everything was fine. Now I included it again and the logs came back (of course). But the Webvisu is still running without problems?! I did not change anything else... reset origin etc. I tried before as well. So I can't find a reason for that behaviour. I will ask Kontron also if they know this problem....

  • Posted a comment on discussion Runtime 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hi, do you use your %IW in the Programm? If not you will not receive the current values. For that you have to activate it in your controller settings:

  • Posted a comment on discussion Visualization 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hi, I have a problem with my webvisu. I'm using CoDeSys 3.5.17.0 with a Kontron CU (Runtime 3.5.16.20) I loaded my program and everything is working fine. After a short time (10-30min) my Webvisu is freezing and I can't reconnect. It looks like that my Webserver is crashing and not starting again. Inside the codesys visualisation everything is working fine. So I have no exception... I tried to check the log file but I have a problem there (may this could be the root of the problem). I tested my software...

  • Posted a comment on discussion Visualization 🇬🇧 on CODESYS Forge

    Hi, some time ago I had the same problem. My last information was that this placeholders are not longer available. As alternative we use Structs. Mean: We create a visualization makro and use there a Struct like "Drive_x". Inside this struct we have than e.g. Start:Bool; This struct you can declare inside this Makro as VAR_IN_OUT. So inside the Marko you can then use the declared Makro. From outside you can then use a struct as interface. Attached you can find a short example. If this placeholders...

  • Posted a comment on discussion Deutsch 🇩🇪 on CODESYS Forge

    Hallo, ich habe mir heute die SP17 Version installiert. Hierbei ist mir aufgefallen, dass nun im CFC Editor die Variablen anders angezeigt werden. Habe ich beispielsweise eine Struct, wird die Variable nicht wie immer angezeigt, sondern mit so nem "Menü-Icon" voran. Also nicht z.B. "Struct.xVar" sondern "MenüIconVar" Ich hätte das gerne wieder in der alten Darstellung, vor allem weil es auch der Fall ist, wenn ich ein bestimmtes Bit verwenden möchte... alles vor einem Punkt ist nun mit diesem Menü-Icon....

View All