Unresolved Reference: "CODEMGETCONTENTBYFIRMCODE2"

francke
2018-10-29
2021-04-13
  • francke

    francke - 2018-10-29

    Hi,

    I'm using a Codesys RTE V3.5.9.40 for as my controller and when I am trying to download a program from my local PC I receive the error following error:

    When I open the PLC configuration for diagnostics, the logger shows up the following message:

    I have checked that all versions are compatible in the Development environment and the Soft-PLC as well as the libraries versions, but still this error shows up. Any ideas?

    Thanks,
    Alan.

    IMG: Unresolved Ref. Error 2.PNG

    IMG: Unresolved Ref. Error.PNG

     
  • eschwellinger

    eschwellinger - 2018-10-30

    Hi,
    seems that the codemeter component is missing in the CODESYSControl.cfg of your Control RTE.

    BR
    Edwin

     
  • francke

    francke - 2018-10-30

    Thanks alot for your reply. I realized that when I installed the RTE on my machine, I removed the CodeMeter feature at install, I wasn't sure exactly if I would need it.

    I reinstalled Codesys and made sure to leave this feature on, an it solved the issue.

    Regards,
    Alan.

    IMG: CodeMeter.PNG

     
  • jrenner

    jrenner - 2019-05-24

    I am using E!cockpit from wago and it uses Codesys 3.5. I have the same error. How do I fix that with E!cockpit?

     
    • codesysuser

      codesysuser - 2020-09-23

      Hello, Did you find solution for this problem. I have the same issue
      Best regards
      Anton

       
  • eschwellinger

    eschwellinger - 2019-05-27

    Hi,
    please ask the Wago support for advice.

    BR
    Edwin

     
  • trof

    trof - 2021-04-13

    Hi, I had the same error in eCockpit v1.8.0.2 After a couple reinstalls of the software decided to change the placeholder of CmpCodeMeter in the library manager (from 3.5.5 to 3.5.2) and that did the trick.

    Cheers
    Teodor

     

Log in to post a comment.